Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 05. 2014. 23:28 >> 23:30

AUKCIJA

Pikasova slika prodata za 31,5 miliona

Slika Pabla Pikasa ''Le Sauvetage'' prodata je u srijedu u Njujorku za 31,5 miliona dolara na velikoj aukciji impresionističke i moderne umjetnosti, objavila je aukcijska kuća Sotheby's.

 

Pikasovo ulje na platnu iz 1932. prodato je za dvostruko veću cijenu od procijenjenih između 14 i 18 miliona dolara. Sotheby's je na aukciji ponudio ukupno 14 Pikasovih djela, od kojih je prodato osam za ukupno 62 miliona dolara.

Jedna od slika koja je navodno trebalo da izazove veliko interesovanje, 'Portret Marie-Therese' procijenjen na 15 do 20 miliona dolara, nije pronašla kupca.

Slika 'La seance du Matin' francuskog slikara Henrija Matisa prodata je za 19,2 miliona dolara, a 'Le pont japonais' Kloda Monea prodat je za 15,8 miliona dolara.

Sotheby's je objavio da je na aukciji prodato ukupno 50 slika, crteža i skulptura za oko 219 miliona dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније