Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

25. 03. 2024. 07:29 >> 07:29
Čitaj mi:

CNP

"Nesporazum" večeras na Velikoj sceni

Predstava „Nesporazum“, prema tekstu Albera Kamija, u režiji Damjana Pejanovića, biće izvedena večeras na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati.

Kako navode u CNP-u, reditelj Pejanović donio je savremeno i nesvakidašnje čitanje ovog duboko egzistencijalnog Kamijevog djela, dok uloge tumače: Ana Vujošević, Petar Novaković, Jelena V. Đukić, Radmila Božović i Zoran Rakočević.

Pored režije, Pejanović potpisuje adaptaciju i dizajn svjetla, scenografkinja je Ivanka Vana Prelević, kostmografkinja Lina Leković, za muziku je bila zadužena Vjera Nikolić, a za scenski pokret Tamara Vujošević Mandić. Asistentkinja režije Minja Novaković, asistentkinja kostimografije Mia Đurović, a izvršni producent Danilo Milatović.

Nakon premijere kojom je zatvorena prethodna pozorišna sezona nacionalnog teatra, na 38. Festivalu internacionalnog alternativnog teatra FIAT u Podgorici Nagrada za najbolju režiju – Slobodan Milatović dodijeljena je Damjanu Pejanoviću, dok je na 28. Jugoslovenskom festivalu “Bez prevoda” u Užicu nagrada Ardalion za najbolju scenografiju pripala Ivanki Vani Prelević.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti putem veb-sajta www.cnp.me, dok se publika o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta može informisati putem društvenih mreža Facebook i Instagram, kao i Viber kanala.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније