Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.V.

29. 03. 2024. 18:31 >> 18:31

u izvođenju glumca Slobodana Marunovića

U Njujorku održan performans “Dobro veče Crna Goro”

U Njujorku je sinoć u organizaciji ,,Crnogorskog društva 13. jul” iz tog grada, održan performans ,,Dobro veče Crna Goro” u izvođenju prvaka Crnogorskog narodnog pozorišta, glumca Slobodana Marunovića.

Na početku večeri, pred velikim brojem naših uglednih iseljenika-dijaspore, prisutnima su se obratili v.d. generalnog konzula Crne Gore, Amer Cikotić i potpredsjednik Crnogorskog društva “13. jul” Božidar Batko Šaranović.

U dvočasnom programu Marunović se predstavio sa monolozima iz predstava "Potonja ura Njegoševa", "Az Makarije", "Balkanska carica", a čuli su se stvaralaštvo i stihovi Petra II Petrovića Njegoša, kralja Nikole, Slobodana Tomovića, Vita Nikolića, Avda Međedovića, Lesa Ivanovića, Jevrema Brkovića, Dušana Kostića, Ratka Vujoševića, Rista Ratkovića, Bobana Velimirovića i brojnih pjesnika iz Crne Gore.

Publika je sa pažnjom i izraženim emocijama tokom izvođenja programa pozdravljala Marunovićevo briljantno izvođenje dok su se na velikom platnu u intermecima mogli vidjeti kadrovi iz tv filmova Blagote Erakovića u kojima je Marunovic tumačio likove Njegoša i Krsta Popovića.

U dostojanstvenoj i svečanoj atmosferi prije, tokom i nakon performansa moglo se prepoznati ono što je uvijek krasilo Crnu Goru, kao što su prijateljsko, eultičko i iznad svega građansko.

Na kraju programa koji je završen sa izvođenjem Njegoševe pjesme ,,Noć skuplja vijeka” publika je dugim aplauzom pozdravila glumca Marunovića koji je pokazao da je kultura istinski i najbolji ambasador Crne Gore, koja spaja i poništava sve razlike među ljudima.

Performans je održan u svečanoj dvorani – Long Island City (Renaissance Hall), u vlasništcu uglednog biznismena, patriote i donatora svih aktivnosti crnogorske zajednice u SAD, Refka Radončića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније