Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

17. 06. 2014. 17:56 >> 17:57

NIKŠIĆ

“Kovači” sjutra na Sceni 213

Predstava „Kovači“, Narodnog pozorišta iz Beograda, koju je po tekstu Miloša Nikolića režirao Stefan Sablić, biće izvedena sjutra, od 20 sati, na Sceni 213 u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

U predstavi igraju Branko Vidaković, Milenko Pavlov, Zorica Mirković i Dragan Nikolić. Dramaturg je Zoran Raičević, scenograf Dejan Pantelić, a kostimograf Katarina Grčić.

U toj predstavi riječ je o komičnom retrospektivnom rasplitanju “ljubavnog trougla” čiji je uzročnik (Drugi svjetski) rat. Glavni junaci su tri kovača – Srbin Aca, Njemac Peter i Rus Ivan.

Četvrt vijeka po završetku rata, njihov sastanak rezultira otkrićem da djeca koju su odgajili i smatrali svojom nisu njihova, već potomci kolege-kovača: biološki otac Acinog sina je Ivan, Peterovog Aca, a Ivanovog Peter.

“Komediju ‘Kovači’ pisao sam po svim principima antičke tragedije, samo što sam tragičnu situaciju postavio naopako. Kako su komično i tragično sestre bliznakinje, u ovoj komediji su istovremeno na sceni, jedna drugoj pomažući da bi svaki rat i svaki nacionalizam doveli do apsurda i besmisla”, rekao je autor Miloš Nikolić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније