Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavila: M.M.Lj.

25. 11. 2016. 10:00 >> 09:43

25 GODINA OD SMRTI

Fredi krio bolest do posljednjeg dana

Prošlo je tačno 25 godina od kada nas je napustio legendarni frontmen grupe Kvin, Fredi Merkjuri.

 

Merkjuri nikad nije krio od javnosti da ima biseksualne sklonosti, ali nikad nije htio da iznosi detalje o svom privatnom životu.

Ipak, kada su mediji uspeli da saznaju da su pojedini bivši Merkjurijevi partneri preminuli od AIDS-a, njegov ljubavni život našao se pod lupom.

Godine 1987. pjevač je saznao da je HIV pozitivan. Odlučio je da to saznanje sakrije od drugih, a naročito od svojih bližnjih.

Dobro čuvanu tajnu otkrio je tek 1991, i to 24 sata prije nego što je preminuo. Odbijao je da uzima ljekove i na taj način je ubrzao svoju smrt.

Preminuo je u svom domu u Londonu uz svoje najbliže. Njegova smrt pogodila je i šokirala cio svijet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније