Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

08. 07. 2013. 09:43 >> 09:50

NAUKA, PLES, DIZAJN

Zanimljivi noviteti na Egzitu

Organizatori Egzit festivala najavljuju "nesvakidašnje i zanimljive performanse i događaje" - od raznih tipova plesa, preko posebno osmišljenih zona za uživanje do interaktivnih događaja koje će publiku pozvati da aktivno učestvuju u festivalu.

"State of Exit" zone na kome će biti predstavljen dio društevnog djelovanja festivala, smješten na atraktivnoj lokaciji Petrovaradinske tvrđave, kao najviše mjesto festivala, simbolično će predstavljati Partenon ovogodišnjeg Egzit-a. Smještena preko puta Rege bine, ovu zonu činiće Agora stage, SAE institut radionice, Sajam nevladinih organizacija - "Place to Move", Art Platz, Tesla corner, Azalai i "Relay chill" zona.

Uz "Tesla corner", gdje će biti predstavljeni mladi istraživači sa eksperimentima i interaktivne radionice koje će voditi vrhunski predavači sa SAE instituta, jednog od najvećih svjetskih fakulteta za oblasti kreativnih industrija, obrazovni dio zone činiće i bina Agora. Biće to prostor za razgovore, prezentacije, dijalog i diskusiju gdje se u festivalskoj atmosferi i neformalnom ambijentu govori o temama od društevnog značaja za mlade. U dijelu "State of Exit" zone dio za inspiraciju su Art Platz, svojevrsna izložba na otvorenom koja će predstaviti nezavisne novosadske autore, umjetnike i dizajnere, a kojima će se pridruziti i Mladi dizajneri Balkana - predstavnici Miksera iz Beograda kao i Sajam nevladinih organizacija "Place to Move" sa više od 50 organizacija iz regiona, koje će tokom četiri festivalska dana predstaviti svoje projekte i programe.

"Povezujući inspirativni sa muzičkim dijelom zone, posjetioci festivala će imati priliku da čuju muzičare različitih nacija koji u jedinstvenom Azalai muzičkom karavanu kombinuju afričke ritmove uklopljene sa evropskim melodijama i na taj način kroz zajedničku saradnju stvaraju, improvizuju i izvode neponovljiv muzički doživljaj", kazali su organizatori.

Pored navedenih sadržaja i  muzičkog programa koji će slijediti poslije tribina, radionica i prezentacija, "State of Exit" je obezbijedio i prostor za opuštanje i relaksaciju. CK13 biblioteka na otvorenom, razmjena ploča i bedževa, zabavljanje sa video igrama, kao i Relay masažu.

"Pored "State of Exit" zone, na tvrđavi ćemo uz aktivnu zabavu imati priliku i da se odmorimo i da uživamo. Jedna od veoma specifičnih čil zona je svakako Eureka koja će se predstaviti sa novim konceptom čil aut zone koja kombinuje interaktivni dekor i svjetleći i šareni ambijent. Ovaj sjajni stejdž nalaziće se pored Latino bine, gdje će posetioci uživati i u pogledu na Dunav i grad. Plesovi koji će definitivno zainteresovati veliki broj publike biće Pole dance koji predstavlja inovativan, provokativan i ukusan nastup djevojaka na latino stejdžu koje su jedine u Srbiji koje se bave ovim sportom i veoma poseban Baletski performans, koji će takođe publiku ostaviti bez daha", kažu organizatori.

Posjetioci Egzit festivala će imati priliku i da posjete i jednu od najljepših galerija u Novom Sadu tako što će biti organizovan i obilazak Matice srpske pod nazivom "Take a brake, feel the art in the Gallery". Na Egzit festivalu koji će obilovati različitim sadržajima, predstaviće se i "Makeover @EXIT" koji će se nalaziti na "Crossroad" stejdžu, gdje će svi posjetioci imati besplatnu frizuru i šminkanje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније