Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavila: P.B. ]

04. 06. 2018. 09:30 >> 09:35
3

CITY GROOVE

"Simple minds", koncert za pamćenje

"Muzika je dobra za dušu i duh", kaže pjevač i vođa grupe "Simple Minds" Džim Ker.

Muzika koju izvode, očigledno je eliksir njihove energije i vitalnosti, jer na pragu sedme decenije zvuče kao prije 40 godina, kada su se okupili u Glazgovu i osnovali bend koji je ušao u istoriju rok muzike.

Te davne 1978.godine su, kaže Ker, željeli da zvuče dobro uživo i da proputuju svijet.

Oba cilja su ostvarili, a na mapi turneje na kojoj promovišu novi, 18. album "Walk between worlds", našla se i Podgorica, gdje su sinoć nastupili na Stadionu malih sportova i zatvorili ovogodišnji festival "City Groove".

Publika je uživala u 100 minuta fantastične muzike.

Prvi dio koncerta bio je posvećen novom albumu kojim "Simple Minds" pokazuje da ide u korak sa vremenom, pa iako ne odustaje od prepoznatljivog stila, pjesme su upakovane u moderne aranžmane, moćnog ritma i savremenog zvuka.

Sedam muzičara na bini pokazalo je da pjesme kao "Don’t you", "Hipnotised", "Love song", zvuče jednako dobro kao u vrijeme kada su nastale.

"Simple Minds" nastavljaju turneju nastupom u Selinjiju u Švajcarskoj, 7.juna.

 

Petra Božović

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније