Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ R.B. ]

29. 07. 2023. 14:08 >> 14:07

PET GODINA OD SMRTI

Oliverova pjesma živi i danas

Proslavljeni pjevač Oliver Dragojević preminuo je na današnji dan prije pet godina, nakon teške bolesti. Njegova pjesma živi i danas.

Legenda hrvatske muzike rođena je u Vela Luki, na Korčuli, 7. decembra 1947. godine.

Karijeru je počeo 1963. godine kao pjevač i klavijaturista splitske grupe „Batali“, a prvi uspjeh doživio je na Splitskom festivalu 1974. kada je osvojio prvu nagradu publike sa pjesmom „Ća će mi Kopakabana“.

Ređali su se hitovi „Skalinada“, „Malinkonija“, „Oprosti mi, pape“, „Vjeruj u ljubav“, „Piva klapa ispo’ volta“, „Nadalina“ (duet s Borisom Dvornikom), „Karoca“ i drugi. koji su danas evergrin hrvatske zabavne muzike.

Tvorac je naljepših balada koje rado slušaju i današnje generacije.

Karcinom pluća dijagnostifikovan mu je u avgustu 2017. godine.

Posljednje mjesece života proveo na Korčuli.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније