Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

18. 03. 2014. 16:49 >> 16:50

NOVA IMENA

Egzit 'dopunio' "X-Bass program"

Organizatori Egzit festivala objavili su nova imena koja će nastupiti u okviru "X-Bass programa", program nakon 1 sat iza ponoći na glavnoj bini festivala koji se organizuje u saradnji sa UKF etiketom.

Ranije su bili najavljeni Skrillex, Rudimental Live, Dub FX i Koven Live, a njima će se pridružiti Andy C, Dimension, Fred V & Grafix feat Dynamite MC, Gorgon City, My Nu Leng, Pretty Lights, Sub Focus i TC.

Andrew John Clarke aka Anady C nastupiće 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Publika će imati priliku da čuje jednog od začetnika drum and bass pokreta, koji je mnogo više od didžeja i producenta. Višestruki je dobitnik velikih priznanja među kojima su i nagrada za najboljeg didžeja svih vremena i nagrada za životno djelo pri “National D&B Awards”.
 
Robert Etheridge ili Dimension, koji nastupa prvog dana festivala, iz godine u godinu postaje sve uvaženiji član d’n’b scene. Publiku i svoje kolege oduševio je debi albumom “Digital World”, nakon kojeg su njegova naredna izdanja postajala neizostavni dio vrhova d’n’b top lista, čime je dobio podršku svojih uzora, među kojima su Andy C, Chase and Status, Friction i drugi.
 
Fred V & Grafix su mlade nade britanske drum’n’bass scene, potpisani za čuvenu etiketu Hospital Records. Njima će se u petak, 11. jula, pridružiti, MC Dyniamite, jedno od najvećih imena svjetske MC scene.
 
Gorgon city, koji u okviru X-Bass programa nastupaju u subotu, 12. jula, čine londonski producenti Matt i Kye, novi duo na plodnoj britanskoj elektronskoj sceni. Njihov album prvjenac, koji će izaći pod zajedničkom etiketom Virgin i EMI, najavljen je za 2014. godinu, a predstavljen je novim singlom “Ready For Your Love”, koji je dostigao 4. mjesto na Britanskoj listi singlova.
 
U petak, 11. jula nas očekuje nastup My Nu Leng. Kao neizostavni dio Black Butter ekipe, njihov bass zvuk ima čitav spektar uticaja, od garagea, preko junglea, zahvaljujući prepoznatljivim povišenim vokalima kombinovanim sa brujanjem basova.
 
Pretty Lights je alijas Derreck Vincent Smitha, jednog od pionira novog talasa elektronske muzike koja se bazira na hip hop bitovima i soul i funk semplovima. Smith je u julu 2013. godine objavio dupli album “A Color Map of the Sun” koji je dostigao drugo miesto na Billboard Dance/Electronic listi, a ove godine nominovan je i za Grammy nagradu u kategoriji “Best Dance/Electronica Album”. Na Mejn dolazi u nedelju, 13. jula u lajv izdanju.
 
U nedjelju uveče na glavnu binu Egzit festivala vraća se Nick Douwma aka Sub Focus, poslije novog albuma “Torus” izdatog prošle godine. Na Petrovaradinsku tvrđavu stiže sa već planetarno poznatim hitovima poput “Rock it”, “Splash”, “Last Jungle”, kao i pesmama sa novog albuma.
 
Konačno, posljednjeg dana festivala nastupiće TC, koji je doživio vrtoglav uspon nakon izdanja svog debi albuma “Evolution” 2007. godine. U novembru 2013. TC je izbacio “Get Down Low” EP za Skrillexovu izdavačku kuću OWSLA, koji ne samo da se našao na UK Dance, UK Indie, UK Singles listama, nego je i dostigao prvo mjesto na UK Indie Breakers listi.

(exitfest.org)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније