Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: Klix, Obajvio: I. P. ]

11. 12. 2018. 09:01 >> 08:35

SUD ODLUČIO

Apple više ne smije prodavati iPhone u Kini

Nakon što je kompanija Qualcomm tužila Apple zbog kršenja patenata, kineski sud za intelektualno vlasništvo donio je odluku o zabrani prodaje iPhonea u Kini, prenosi The Independent.

Američki proizvođač čipova Qualcomm tužio je Apple zbog kršenja patenata i zatražio prestanak prodaje svih uređaja u kojima se ti patenti koriste.

Kineski sud za intelektualnu svojinu odobrio je dva privremena rješenja kojima se zabranjuje prodaja iPhoneovih modela koji su nastali u protekle tri godine.

Zabrana se odnosi na modele iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X. Ova odluka ne odnosi se na modele XS, XS Max i XR, jer ti modeli nijesu bili na tržištu u trenutku kad je tužba podignuta.

Iz kompanije Qualcomm tužili su Apple zbog dva patenta - jedan povezan s uređivanjem fotografija, a drugi za poteze prstom po ekranu osjetljivom na dodir.

"Nastojanja kompanije Qualcomm da zabrani prodaju naših proizvoda je jedan očajan potez kompanije čije su nezakonite prakse predmet istrage širom svijeta", rekao je portparol kompanije Apple za CNBC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније