Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Objavila: M.M ]

01. 08. 2019. 21:11 >> 21:05

HLADI I GRIJE

Japanci napravili klima uređaj koji se nosi u odjeći

Japanski proizvođač elektronskih uređaja Soni napravio je mini-klima uređaj koji se nosi u odjeći, i po potrebi rashlađuje ili grije osobu koja ga nosi, prenosi portal Extreme Tech.

Uređaj se zove Reon Pocket, a sredstva za njegovo razvijanje (preko 600.000 američkih dolara) Soni je sakupio preko svog sajta za crowdfunding.

Reon Pocket se prodaje zajedno sa majicom koja ima „džep" u koji se ubaci sam uređaj, koji se kontroliše preko aplikacije na mobilnom telefonu.

Kako navodi Extreme Tech, Reon Pocket može smanjiti tjelesnu temperaturu za 13 stepeni ili je povećati za osam.

Baterija uređaja je dovoljno snažna da Reon Pocket može raditi samo dva sata prije nego što mora da se dopuni, barem za sada.

Trenutno je moguće nabaviti Reon Pocket samo u Japanu, po cijeni od oko 117 američkih dolara, a još se ne zna da li će i kada Soni ponuditi uređaj na svjetskom tržištu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније