Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix, Objavio: I. P. ]

03. 07. 2019. 08:06 >> 09:16

TURISTI SNIMILI

Hrvatska: Najveća evropska zmija htjela na brod

Mađarski turisti su tokom odmora u Hrvatskoj, između ostrva Kakan i Velog Borovnjaka kod Šibenika, snimili morsku zmiju za koju se ispostavilo da je najduža u Evropi.

Stručnjak Andrej Simčić je za portal Morski.hr kazao da je riječ o četvoroprugom kravosasu (Elaphe quatuorlineata), najdužoj evropskoj zmiji koja može narasti oko dva i po metra i koja nije otrovna.

"Rijetko grize, više sikće da upozori one koji se približe i gleda svaku priliku da pobjegne. Mala je vjerovatnoća ugriza, čak i ako se uzme u ruku. U proljeće se hrani mladim i starim pticama, penje se na drveće, ali uglavnom se hrani glodavcima - zapravo je jako korisna. Sve zmije plivaju, pa ova na snimku i nije neka rijetkost. Moguće da je baš bila na stablu iznad mora pa je pala, a to što se želi popeti na brod je prirodno, jer želi vani na kopno", rekao je Simčić.

Na snimku se može vidjeti kako zmija pokušava da se popne na brod.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније