Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

03. 02. 2021. 10:08 >> 10:08

PRIRODA I NAUKA

Amazonovo novo sjedište vrijedno 2,5 milijardi dolara

Kompanija Amazon planira da izgradi zgradu vrijednu 2,5 milijardi dolara, a u kojoj će biti njeno novo sjedište.

Riječ je o neboderu s popratnim sadržajem, koji bi trebalo da bude visok 105 metara, a koji će izgledati kao spirala.

U blizini zgrade nazvane Pen Plejs (PenPlace) biće napravljeni amfiteatar i tržnica na kojoj će farmeri prodavati svoje proizvode. Zgrada s 22 sprata gradiće se u Arlington Kauntiju (Arlington County) u Virdžiniji, prenosi Kliks (Klix).

Kompleks je projektovao studio NBBJ, a biće prepoznatljiv i po zelenim površinama. Drveće se neće nalaziti samo oko nebodera, već i na samom neboderu.

Glavni arhitekta i direktor NBBJ-a Dejl Alberda (Dale Alberda) poručio je da uvijek nastoje povezati čovjeka s prirodom, ali da su u tome najviše uspjeli ovim objektom. Kako je kazao, novo Amazanovo sjediše simbolizuje prirodu i nauku.

"U njemu će se nalaziti brojni zatvoreni atrijumi i vrtovi koji nijesu oni zimski ili koje ćete posjetiti samo zbog relaksacije, već će to biti radni prostor", obrazložio je Alberda.

Biće dostupno 2,5 hektara javne površine čiji će sadržaj činiti, osim zelenih površina i amfiteatra s 250 mjesta, i umjetničke instalacije. Građani će moći da posjete i jedan od restorana.

Naravno, biće izgrađena i šetališta, kao i prostor za nekoliko stotina bicikala. Do centra Vašingtona radnici će moći doći podzemnom železnicom za 15 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније