Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ RTS ]

01. 05. 2022. 08:07 >> 08:05

DVOSTRUKO VIŠE OD PROCJENE

Neredigovani primjerak knjige o Hariju Poteru prodat za 40.000 funti

Neredigovani primjerak prve knjige o Hariju Poteru "Hari Poter i kamen mudrosti", autorke Dž. K. Rouling, prodat je za 37.500 funti, nakon što je izazvao "priličnu pometnju" na aukciji.

Prvi put pokazane u javnosti – neredigovane stranice su verzija knjige prije završne lekture. Na 109 listova su 224 numerisane stranice prve knjige o Hariju Poteru.

Komplet je prodat za skoro dvostruko više od pretprodajne procjene od 20.000 funti, nakon što je u žestokom licitacionom ratu pobijedio privatni kolekcionar koji je licitirao telefonom iz inostranstva.

Klajv Mos, šef odjeljenja za knjige, rukopis i radove na papiru "Chisvick Auctions" rekao je da su oduševljeni rezultatom ovog jedinog poznatog danas preživelog kompleta, koji se prvi put našao na tržištu i izazvao poprilično pometnju.

"I očekivali smo žestoku konkurenciju za njih, jer su ponudili jedinstven uvid u ono što će postati ikonično djelo u istoriji književnosti”, dodao je Mos.

Inače, riječ je o primjerku iz februara 1997. koji je Rozamund Voker, direktorka marketinga u "Bloomsbury Children's Books" poslala recenzentkinji knjiga za djecu Fioni Voters.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније