Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

А.М. [ Jutranji.hr ]

07. 03. 2023. 23:07 >> 06:28

SLUČAJ OTMICE DJETETA

Folksvagen odbio pomoći policiji dok ne plati aktivaciju GPS-a

Folksvagen opisuje incident koji uključuje njihovu platformu za mobilnu onlajn uslugu preko aplikacije Car-Net za vozače kao „ozbiljnu povredu procedure“ od strane njihovog zaposlenog, kada je policijski detektiv u Čikagu (SAD) bio primoran da sačeka 30 minuta i plati naknadu za aktivaciju kako bi Car-Net pokrenuo uslugu lociranja ukradenog vozila.

Kada je detektiv koji radi na slučaju nazvao Car-Net i zatražio GPS lokaciju vozila u kojem je policija rekla da je dijete oteto, predstavnik im je rekao da moraju da plate 150 dolara da ponovo pokrenu uslugu koja je istekla na tom vozilu. 

Detektiv je tada morao da se dogovori da dobije broj kreditne kartice vlasnika vozila, a zatim da pozove predstavnika Car-Neta da plati 150 dolara. Tek tada je dobio GPS lokaciju vozila“, rekao je Kristofer Koveli, zamjenik šefa policije Čikaga, prenosi Čikago san tajms.

Do tada je, međutim, prošlo 30 minuta, ali je dvogodišnji dječak u automobilu i dalje lociran i na sreću je ostao nepovrijeđen, ali je njegova majka imala manje sreće. Dječak je ostavljen u ukradenom automobilu ispred vlasničke kuće, koju policija istražuje i još ne iznosi mnogo detalja.

Njegova majka, koja je u šestom mjesecu trudnoće, vozila je dečaka i njegovog brata kući, a kada je stigla ispred kuće, unijela je jedno dijete, međutim, kada se vraćala po drugo, lopovi u ukradenom belom BMV ju je gurnuo na zemlju i ukrao VV terenac, pregazivši je i polomivši nekoliko kostiju. Majka je navodno u teškom stanju i prebačena je u bolnicu gdje joj je ukazana pomoć.

Zbog nesporazuma oko neobnove pretplate za VV SUV i zahtjeva službenika Car-Net od detektiva da se pretplata prvo plati kako bi se dobila lokacija vozila, Folksvagen SAD je ekspresno priznao da je situacija je pogrešno organizovana i obećava da će to riješiti.

„Folksvagen veoma ozbiljno shvata bezbjednost svojih kupaca. Naše misli su sa žrtvama i njihovim porodicama“, navodi se u saopštenju proizvođača automobila.

„Rješavamo situaciju sa uključenim stranama", kazali su.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније