Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б.

28. 04. 2023. 08:47 >> 08:47

POSLjEDNjI PUT KAO INDIJANA DžONS

Harison Ford podmlađivan uz pomoć vještačke inteligencije

Američki glumac Harison Ford (79) posljednji put će glumiti legendarnog avanturistu Indijanu Džonsa u novom, ujedno i posljednjem filmu ove sage. Film se zove "Indijana Džons i artefakt sudbine", a Forda su za potrebe filma morali pomladiti čak 44 godine, piše Index.

Naime, tokom 25 minuta filma Harison Ford je digitalno pomlađen kako bi mogao da glumi 35-godišnjeg Indijanu Džonsa iz vremena prvog dijela sage. Slavni glumac je morao da se pretvara da ima 35 godina i odradi sve scene kao da je 44 godine mlađi, a naknadno su njegovo lice pomladili tako da odgovara vremenu u kojem se scena odvija.

"Ford je neverovatno talentovan i okretan i to mu je olakšalo da odglumi sve scene. Tehnologija koja je uključena u proces snimanja je sasvim druga stvar", rekao je redatelj filma Džejms Mangold, prenosi Varajeti.

"Imali smo gomilu njegovih snimaka u krupnim planovima, srednjim, širokim, pri jakom i slabom osvjetljenju. Jedan dan bismo snimili 79-godišnjeg Forda kako glumi 35-godišnjeg Indijanu, a dva dana kasnije njegovo bi lice bilo u potpunosti drugačije i digitalno podmlađeno", izjavio je reditelj.

Nešto ranije Ford je otkrio da je za potrebe snimanja scena pomlađivanja korišćena vještačka inteligencija i da je njegovo digitalno lice zapravo preuzeto iz arhivskih snimaka koje su dostupne Lucasfilm-u.

"Imaju taj program vještačke inteligencije koji može da analizira svaki detalj svakog filma koji Lucasfilm posjeduje. Kako sam ja snimio gomilu filmova za njih, imaju puno materijala s mojim licem. Ne znam tačno kako to rade, ali ono što ćete vidjeti u filmu jeste moje pravo lice. Stave te neke tačke na moje lice, ja izgovorim riječi i onda oni naprave nešto fantastično", rekao je Ford, ali je na kraju zaključio da je sve to, ipak, malo zastrašujuće.

"To je prvi put da vidim ovakvo nešto i malo je sablasno. Ne želim zapravo ni znati kako to funkcioniše, ali funkcioniše. Međutim, ova tehnologija mi stvara želju da budem opet mlad. Drago mi je da sam u godinama u kojima jesam", rekao je Harison Ford za Empajer.

Film stiže u bioskope 30. juna, a premijeru će imati na Kanskom festivalu u maju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније