Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

А.М./Бета

07. 08. 2023. 20:44 >> 20:45

LET KASNIO

Medvjed u avionu za Dubai pobjegao iz sanduka i zalutao među putnike

Medvjed, transportovan avionom iz Bagdada u Dubai, izazvao je kašnjenje leta jer je pobjegao iz sanduka u teretnom prostoru letjelice i zalutao među putnike.

Incident se dogodio u petak, a aviokompanija Iraki Ervejz objavila je izvinjenje nakon što je internetom počeo da kruži snimak muškog putnika koji tvrdi da mu povratni let za Bagdad kasni „više od sat vremena zbog medvjeda u teretnom odjeljku“.

Na drugom snimku se vidi mladunče medvjeda kako luta po avionu, a ljudi ga maze i pokušavaju da ga utješe. Specijalistički tim u Dubaiju uspavao je meče sedativima i skinuo ga s leta, navodi se u saopštenju Iraki ervejza, prenosi CNN.Avio-kompanija je u subotu objavila izvinjenje, navodeći da je medvjed pobegao iz sanduka „po slijetanju na aerodrom u Dubaiju“.

„Kompanija se izvinjava putnicima (…) iz razloga koji su izvan domašaja njene kontrole“, navodi se u saopštenju i dodaje da je „do kašnjenja došlo zbog pošiljke u teretnom prostoru“, dodaje se u saopštenju, uz tvrdnju da je medved transportovan u skladu sa međunarodnim smjernicama za dobrobit životinja.

„Posada aviona koordinirala je akciju sa vlastima Ujedinjenih Arapskih Emitarata koje su poslale specijalizovani tim da uspava životinju i izvadi ga iz aviona. Nakon što je avion isprovjeravan i utvrđeno da od ovog incidenta nije nastala šteta, avion se vratio u Bagdad“, dodaje se u saopštenju.

Aviokompanija nije otkrila zašto je medvjed transportovan u Ujedinjene Arapske Emirate, niti je pružila informacije o stanju životinje nakon što je pod sedativima iznijeta iz letjelice.

Iračko ministarstvo saobraćaja je danas izjavilo za CNN da su u avionu zapravo bila dva medvjeda.

„Dva mala, ugrožena medvjeda otpremljena su iz Bagdada, a kada je avion stigao u Dubai, jedan od medvjeda je razbio kavez, primoravši vlasti na aerodromu u Dubaiju da ga uspavaju“, navodi se u saopštenju.

CNN se obratio vladi Iraka da dobije još detalja o ovom slučaju.

Irački premijer Mohamed Šija al Sudani naložio je ministarstvu saobraćaja da otvori istragu o bekstvu medveda, saopšteno je juče iz njegovog kabineta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније