Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ Kliks.ba ]

12. 09. 2023. 09:02 >> 09:03

PORTUGAL

Gradić poplavljen, ulicama teklo crno vino

Mali grad na obali u Portugalu, Sao Lorenco de Bairo, suočilo se s nesvakidašnjom poplavom. Ulicama je teklo više od dva miliona litara crnog vina.

Dva rezervoara u vlasništvu destilerije Levira odgovorna su za potop, a video objavljen na internetu pokazuje kako se vino sliva niz strmo brdo kroz grad sa 2.000 stanovnika.

Bujica alkohola nije izazvala povrede, a pričinjena je materijalna šteta, jer je poplavila obližnje puteve, zemljište i ušla u najmanje jedan podrum, piše portugalski list "Diário de Coimbra".

Lokalni izvori informišu da su se brzo reagovali na izlivanje, a vatrogasna služba Anadije je uložila napore kako bi preusmjerila vino i spriječila kontaminaciju obližnje rijeke Certima, čime je izazvano lokalno upozorenje.

Destilerija Levira se izvinila za incident i rekla da će se kompanija pobrinuti za štetu.

"Preuzimamo punu odgovornost za troškove vezane za čišćenje i popravku štete, a timovi će to odmah uraditi. Posvećeni smo rješavanju ove situacije što je prije moguće", navodi se u saopštenju.

Zemlja natopljena vinom biće odvezena u poseban pogon za prečišćavanje, navode iz kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније