Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ N1 Slovenija ]

16. 09. 2023. 19:10 >> 19:11
1

NEOBIČNA POJAVA

Vijetnamac prestao da spava prije 61 godinu, ne pomaže ni vino

Osamdesetgodišnji Vijetnamac tvrdi da je prestao da spava 1962. godine. Ni sam ne zna zašto, ali kaže da ne znaju ni ljekari. On samo želi da spava.

Nesanica nije prijatna, to zna svako ko je ikada iskusio. Tai Ngoc tvrdi da nije spavao 61 godinu.

Sve je počelo tokom vijetnamskog rata, koji je trajao od 1955. godine do 1975. godine. Ngoc, koji je još bio tinejdžer kada je počeo rat, nije imao problema sa spavanjem, ali je jednog dana 1962. godine jednostavno prestao da spava,.

Ngoc je u intervjuu svjetskom putniku i jutjuberu Dru Binskiju kazao da se sjeća da se te godine prehladio, ali ne zna da li mu je to izazvalo nesanicu, a ni ljekari to nijesu mogli potvrditi.

Probao je mnoge stvari, od tradicionalnih ljekova do velikih količina alkohola, ali ne može spavati. U početku se nadao da će nesanica nestati, ali sada traje već šest decenija, naveo je.

Ngoc sa suprugom živi vrlo jednostavnim životom u malom selu na jugu Vijetnama. Pravi i prodaje pirinčano vino za život. On je u intervjuu Binskom rekao da je potpuno zadovoljan svojim životom, ali da samo želi da spava.

Ngoc tvrdi da je “najbliže snu” ako popije malo više pirinčanog vina.

“Onda se isključim na sat ili dva. Ležim, ali ne zaspim. Odmaram se malo”, rekao je.

Naglasio je da ne smatra da nesanica loše utiče na njega.

“Ne znam da li je nesanica uticala na moje zdravlje, ali i dalje sam zdrav i mogu raditi na farmi normalno kao i drugi”, tvrdi Ngoc. 

Porodica i njegovi prijatelji i komšije takođe tvrde da nikada nijesu vidjeli kako 80-godišnjak zaista spava. Ngocova supruga je rekla da je u početku bila zabrinuta zbog muževljeve nesanice, ali se na kraju navikla da on ne spava.

Ngoca, ipak, nikada nije pregledao specijalista za spavanje. Neki doktori vjeruju da Vijetnamac možda spava, ali nije svjestan toga. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније