Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

11. 04. 2024. 12:27 >> 12:27
Čitaj mi:

NEGIRALA OPTUŽBE

Vijetnamska milijarderka osuđena na smrt zbog bankovne prevare

Vijetnamska milijarderka investitorka Truong Mi Lan osuđena je danas na smrt pred sudom u gradu Ho Ši Min u južnom Vijetnamu zbog bankovne prevare vrijedne više milijardi dolara u najspektakularnijem suđenju u istoriji Vijetnama, javio je državni medij Thanh Nien.

Truong Mi Lan (67), koja ima kinesko porijeklo, osuđena je za pljačku jedne od najvećih vijetnamskih banaka, Sajgonske komercijalne banke u iznosu od 44 milijarde dolara u periodu od 11 godina, a ona negira optužbe, prenio je BBC.

Tužioci kažu da 27 milijardi dolara možda nikada neće biti vraćeno.

Tužioci su pozvali 2.700 ljudi da svjedoče tokom suđenja u koje je bilo uključeno 10 državnih tužilaca i oko 200 advokata, javlja Tanjug.

Dokazni materijal se nalazio u 104 kutije ukupne težine šest tona.

Pored Truong Mi Lan, sudilo se još 85 osoba, a još 13 drugih suočavaju se sa mogućom smrtnom kaznom.

Ona je takođe osuđena za podmićivanje kako bi osigurala da njeni krediti nikada ne budu provjereni, a jedna od optuženih je bivša glavna inspektorka u centralnoj banci, koja se suočava sa mogućom doživotnom robijom zbog primanja mita od pet miliona dolara.

Mi Lan, koja je bila predsjednica kompanije za nekretnine VTP, uhapšena je u oktobru 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније