Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ RTS ]

18. 10. 2023. 09:27 >> 09:27

UŠLA U GINISOVU KNjIGU

Uzgajivač napravio najljuću papričicu na svijetu

Nova papričica daleko je ljuća od dosadašnjeg rekordera, a njen tvorac kaže da je imao strašne grčeve kada je probao.

Ginisova knjiga rekorda objavila je da je stvorena nova najljuća papričica na svijetu. Deceniju već tu titulu je držala "Karolina riper", ali je sada tu nova rekorderka – "papričica iks" (pepper X).

Ljutina papričice se mjeri na Skolvilovoj skali, koju je uspostavio Vilbur Skolvil 1912. godine. Na njoj se mjeri koncentracija kapsaicina, glavne aktivne komponente ljutih papričica.

"Papričica iks" dostiže 2,69 miliona skolvila, čime je premašila "Karolina ripera" za čak milion jedinica.

Obje papričice je stvorio slavni uzgajivač papričica Ed Kuri.

Kako bi stvorio "papričicu iks", Kuri je ukrstio "Karolina ripera" sa papričicom koju mu je poslao prijatelj iz Mičigena uz opis da je "brutalno ljuta".

Nova papričica je imala premijeru u popularnoj Jutjub emisiji Hot Ones, u kojoj gosti probaju pileća krilca različite ljutine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније