Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

19. 04. 2024. 09:31 >> 09:31
Čitaj mi:

KAFEDŽINICA U LONDONU

Šoljica kafe košta više od 300 eura, zrna rasla na "ostrvu vječne mladosti"

Mala kafedžinica u Londonu odlučila je da ponudi svojim mušterijama nešto nesvakidašnje i to, po isto tako, nesvakidašnjoj cijeni.

 

Pravi ljubitelji kafe ne mogu da zamisle dan bez svog "čarobnog napitka“, a oni sa dubokim džepovima mogu u Londonu da probaju kafu za koju će za jednu šolju morati da izdvoje 265 funti (310 eura), piše Dejli mejl, a prenosi RTS.

Kafedžinica "Shot“ u elitnim londonskim naseljima Mejfer i Merilboun ugođaj naplaćuje papreno zbog porijekla zrna od kojih pravi kafu.

Naime, kafu prave od zrna "tipika", kvalitetnijoj podvrsti "arabike“. Ali to nije sve – ona rastu i sazrijevaju na imanju „Nakajama“ na japanskom ostrvu Okinava.

Okinava je poznata kao "plava zona“ – dom nekih od najdugovječnijih ljudi na planeti.

Kilogram ovih specijalnih zrna košta 1.730 eura (1480 funti), bez troškova transporta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније