Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

19. 01. 2015. 23:51 >> 23:45

IZRAEL - LIBAN

Selfi koji je izazvao diplomatski rat

Iako je misicama zadatak da promovišu mir u svijetu, ove godine je mis Libana objavila rat misici Izraela koja je nepozvana "upala" na selfi.

Misica Libana Sali Gridž na Fejsbuk stranici je objavila saopštenje za javnost rekavši da je mis Izraela Doron Matalon upala nepozvana na fotografiju na kojoj je pozirala u društvu misice Japana i misice Slovenije. Ovo ne bi bio toliki problem da Izrael i Liban godinama nijesu u konfliktu.

Naime, Izrael je 22 godine okupirao djelove Libana sve do 2000. godine, ali ove dvije zemlje su tehnički i dalje u ratu, pa nerijetko dođe do sukoba pogranične vojske.

Izrael je takođe vodio krvavi rat protiv libanske paravojne organizacije Hezbolah 2006. u kom je poginulo više od 1200 ljudi u Libanu, uglavnom civila kao i 160 Izraelaca, uglavnom vojnika.

Upravo iz tih razloga mis Libana sve vrijeme se trudila da izbjegne svoju koleginicu. "Otkako sam došla u Majami veoma sam oprezna da izbjegnem bilo kakvo slikanje sa mis Izraela, koja je više puta pokušavala da se slika sa mnom", napisala je mis Libana na Fejsbuk stranici – ”Fotografisala sam se sa mis Japana i mis Slovenije, a onda je odjednom mis Izrela uletjela, uslikala selfi i objavila ga na društvene mreže. Tako je bilo".

Mis Izraela tvrdi da nije imala neprijateljske namjere, te da je ovakve priče čine tužnom.

"Ne iznenađuje me što je ispao ovakav haos, ali to me čini jako tužnom. Šteta što ne možemo mržnju da ostavimo sa strane“, napisala je na svom Fejsbuk nalogu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније