Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

29. 08. 2015. 09:54 >> 09:44

POSLJEDNJI MANDAT

Platini ne ostaje u UEFA-i

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je da se neće kandidovati za novi mandat na čelu te organizacije, čak i ako ne pobijedi u izborima za prvog čovjeka Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Bivši reprezentativac Francuske izjavio je da mu je ovo posljednji mandat na čelu UEFA-e i da se neće kandidovati 2019. na novim izborima. On je dodao da njegov ostanak ne zavisi od eventualne pobjede na izborima za prvog čovjeka FIFA-e, za koje se kandidovao krajem prošlog mjeseca.

Platini je na konferenciji za novinare u Nionu odbijao da odgovara na pitanja o kampanji, ali je rekao da nije imao nedoumica u vezi sa ostankom u UEFA-i.

"Jedna stvar je jasna, a to je moja budućnost u UEFA-i. Ja sam kandidat za predsejdnika FIFA-e i to ponavljam od jula, izbori su za šest mjeseci i biće vremena za pitanja o kampanji", rekao je Platini, a prenosi portal Goal.com.

Platini je prošlog mjeseca potvrdio da će se kandidovati za predsjednika FIFA-e, pošto je aktuelni prvi čovjek te organizacije Sep Blater podnio ostavku.

Pored Francuza, bivši potpredsjednik FIFA-e Čung Mong Jon potvrdio je kandidaturu, dok se očekuje da se u trku za predsjednika FIFA-e uključe i brazilska fudbalska legenda Ziko, predstavnik fudbalskog saveza Libije Musa Biliti, kao i bivši kapiten Trinidada i Tobaga Dejvid Nakid.

Novi kandidati imaju rok do 26. oktobra da se kandiduju za predsjednika FIFA-e. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније