Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

15. 03. 2024. 14:46 >> 14:46
Čitaj mi:

ZA UZRAST DO 17 GODINA

Katar i Maroko domaćini 10 svjetskih prvenstava

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) dodelila je Kataru i Maroku 10 izdanja svjetskih prvenstava za fudbalere i fudbalerke uzrasta do 17 godina, počevši od 2025. godine kada postanu godišnji turniri.

Katar će biti domaćin svakog Svjetskog prvenstva za fudbalere uzrasta do 17 godina od 2025. do 2029, za 48 reprezentacija. U istom periodu, Maroko će organizovati pet turnira Svjetskog prvenstva za fudbalerke do 17 godina za 24 ekipe.

Odluka Fife pokazuje rastući uticaj Bliskog istoka i Sjeverne Afrike u svjetskom fudbalu.

Katar je 2022. godine bio domaćin Svjetskog prvenstva, a Maroko će biti jedan od šest organizatora Mundijala 2030. Obje zemlje imaju delegate u Savjetu Fifa, u kome je i zvaničnik iz Saudijske Arabije, za koju se očekuje da će biti domaćin Svjetskog prvenstva 2034. godine.

Svjetska prvenstva za igrače do 17 godina su na dvije godine, a Fifa želi da se organizuju na godinu dana, kako bi se obezbijedilo da nijedna starosna grupa igrača ne propusti takmičenje i da se ubrza razvoj reprezentacija širom svijeta.

Ove godine turnir za fudbalerke održaće se u Dominikanskoj Republici od 16. oktobra. Indonezija je prošle godine bila domaćin takmičenja za fudbalere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније