Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

04. 05. 2013. 17:56 >> 17:57

BUNDESLIGA

Leverkuzen u LŠ, očajni Verder

Bajer iz Leverkuzena je slavio na gostovanju Nirnbergu i matematički obezbijedio plasman u Ligu šampiona. "Farmaceuti" će tako završiti prvenstvo na trećem mjestu na tabeli, iza neprikosnovenih Bajerna i Borusije. Verderu ni dva gola nijesu bila dovoljna da pobijedi "davljenika" Hofenhajm - 2:2.

 

Golove za Bajer postigli su Omer Toprak u 26. i Štefan Kisling sa penala u 62. minutu. Kislingu je to bio 23. gol u šampionatu čime je maltene obezbijedio titulu najboljeg strijelca lige.

Verder je u Bremenu nakon 24 minuta vodio 2:0 (Hunt sa penala i De Brujne), ali mu to nije bilo dovoljno za pobjedu nad Hofenhajmom. Kevin Šiplok je sa dva gola u posljednjih pet minuta šokirao "zelene". Ipak, tim iz Bremena će vjerovatno ostati u ligi jer ima pet bodova više od opasne zone. Mada, slaba je to utjeha za navijače slavnog kluba, jer Verder privodi kraju jednu od najgorih sezona u novijoj istoriji.

Od borbe za elitu ne odustaje ni Ajntraht iz Frankfurta. Domaći tim je slavio protiv Fortune iz Diseldorfa sa 3:1 i tako zadržao tri boda minusa u odnosu na Šalke u borbi za četvrto mjesto i kvalifikacije za Ligu šampiona. Blistao je dvostruki strijelac Aleks, a pogodio je i Srđan Lakić. Šahin je spasio čast Fortune, koju očekuje grčevita borba za opstanak u preostale dvije utakmice.

Grojter Firt je slavio u Štutgartu 2:0, strijelci su bili Sakai (autogol) i Azemi. Hanover i Majnc podijelili su bodove (2:2) pa oba tima sa minimalnim šansama dočekuju posljednja dva kola i borbu za plasman u Ligu Evrope.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније