Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

17. 12. 2015. 13:47 >> 14:41

HET-TRIK URUGVAJCA

Suarez odveo Barsu u finale

Barselona je danas u u polufinalu svjetskog klupskog prvenstva protiv kineskog Gvangžua igrala bez Mesija i Nemjara, ali Luis Suarez se pobrinuo da se njihovo odsustvo ne osjeti.

Šampion Evrope je u pohodu na krov svijeta savladao Gvanžu sa 3:0, a sva tri gola djela su urugvajskog napadača, koji je postao prvi strijelac het-trika u istoriji ovog takmičenja.

Kineski tim je odolijevao do finiša prvog poluvremena, tačnije do 39. minuta igre, kada je Suarez načeo tim bivšeg brazilskog selektora Luisa Felipea Skolarija.

Hrvatski vezista Ivan Rakitić snažno je šutirao sa 20-ak metara od gola, golman Li je odbio loptu, a Suarez je narčao na odbijenu loptu i smjestio je u mrežu.

Rezultatom 1:0 završeno je prvo poluvrijeme, da bi samo pet minuta po povratku niz svlačionice Suarez duplirao prednost svog tima.

Andres Injesta je sjajno uposlio Suareza, koji je pobjegao protivničkoj odbrani i na najboji način iskoristio fenomenalnu asistenciju za 2:0.

Do kraja meča basa je odigrala rutinski, a konačan rezultat Suarez je postavio sa penala u 67. minutu. urugvajac je tako nastavio sjajni golgeterski učinak ove sezone - to je bio njegov 19. gol na 17. utakmici.

Barselona će u finalu svjetskog klupskog prvenstva, koje na programu u nedjelju 20. decembra, igrati protiv River Plate, osvajača Kopa Libertadoresa, koji je u jučerašnjem polufinalu savladao japansku Hirošimu sa 1:0.

Mesi je propustio utakmicu sa Gvanžuom zbog bolova koje mu je prouzrokovao kamen u bubregu, dok Lusi Enrike nije mogao da računa na Nejmara, koji se oporavlja od povrede zadnje lože.

Fudbaler Gvangžua slomio nogu

Užasna scena viđena je na današenjem meču između Barselone i Gvangžua. Fudbaler kineskog tima Žou Ženg slomio je nogu.

U duelu sa Danijem Alvešom u 35. minutu, Ženg je nezgodno doskočio i polomio kost potkoljenice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније