Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Beta ]

30. 06. 2016. 22:09 >> 21:52

KRITIKA KRITIČARA

Maradona: Ostavite Mesija na miru

Legendarni fudbaler Dijego Maradona zatražio je danas od Argentinaca da ostave na miru fudbalera Lionela Mesija, povodom njegove odluke da se povuče iz reprezentacije poslije poraza od Čilea u finalu Kupa Amerike.

Mesi je juče stigao u Buenos Ajres sa ostalim reprezentativcima poslije poraza u finalu Kupa Amerike od Čilea, poslije izvođenja penala rezultatom 4:2. On je promašio penal i tako u svom četvrtom finalu sa državnim timom nije uspio da osvoji trofej, pa je poslije utakmice saopštio da neće više igrati za reprezentaciju.

Maradona je u izjavi za radio "La Red" ismijao ljude koji su kritikovali Mesija zbog promašenog penala, rekavši da ga kritikuju oni koji "nikada nijesu pipnuli loptu".

"Uprkos porazu Argentine, Mesija smatram pobjednikom", rekao je Maradona, koji je prevodio Argentinu do titule svjetskog prvaka 1986.

Mesi, koji je u petak napunio 29 godina, osvojio je titulu svjetskog prvaka i olimpijsko zlato sa ekipom uzrasta do 23 godine. Za državni tim odigrao je 113 utakmica i najbolji je strijelac sa 55 golova. On je sa Argentinom izgubio i u finalu Kupa Amerike 2007. od Brazila, finale Svjetskog prvenstva u Brazilu od Njemačke 2014. i prošle godine u finalu Kupa Amerike poslije penala, od Čilea.

Maradona je bio jedan od mnogih koji su zatražili od Mesija da preispita svoju odluku, ali je danas ipak pozvao ljude da puste fudbalera Barselone na miru.

"Hajde da pustimo Mesija da ode na odmor. Od sada moramo da izgradimo jedinstvenu ideju i ako Mesi kaže da više ne želi da igra, moraćemo da napravimo drugi tim", rekao je Maradona.

On je kritikovao Fudbalski savez Argentine, pošto reprezentacija nije osvojila trofej na nekom velikom takmičenju još od 1993. na Kupu Amerike.

"Mora da smo nešto pogrešno uradili, pošto je Savez takav kakav je. Argentinski fudbal je takav kakav jeste i mi plaćamo zbog toga", naveo je Maradona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније