Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

06. 06. 2013. 16:43 >> 16:47

SASLUŠANJA

Ponovo namještanja u Italiji

Još jedna italijanska fudbalska predsezona vjerovatno će biti obilježena skandalom sa namještanjem mečeva.

Naime, 33 osobe i čelnici drugoligaša Barija pozvani na saslušanje u Italijansku fudbalsku federaciju povodom učestvovanja u namještanju fudbalskih utakmica.

Optužnica se odnosi na dva meča iz Serije B i to Bari - Trevizo (0:1) iz maja 2008. i Salemitana -Bari (3:2) koja je odigrana u maju 2009. godine.

Među pozvanima na suđenje su kapiten Barija Frančesko Kaputo, bivši kapiten Barija i golman Torina Žan Fransoa Žile i bivši pomoćni trener Juventusa i igrač Barija Kristijan Stelini.

Bari bi sljedeću sezonu mogao da počne oduzimanjem jednog boda, a lani je već kažnjen sa sedam poena za drugi skandal sa namještanjem mečeva u protekloj sezoni, koju je završio na 10. mjestu u Seriji B.

U tom periodu, članovi tima sa juga Italije bili su i defanzivac Intera Andrea Ranokija, kao i trener šampiona Juventusa Antonio Konte, ali su oni oslobođeni optužbi.

Od 2011. godine, više od 50 ljudi je uhapšeno u vezi sa namještanjem mečeva u Italiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније