Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

12. 03. 2017. 23:34 >> 23:10

OBORIO REKORD STAR 52 GODINE

Miura postao najstariji strijelac u istoriji

Japanski fudbaler Kazujoši Miura postao je danas najstariji fudbaler koji je postigao gol u takmičarskoj utakmici i oborio rekord star 52 godine.

Miura, koji je 26. februara napunio 50 godina, postigao je pobjednički gol za svoju ekipu, Jokohamu u meču protiv Kusacua u drugoj japanskoj ligi.

"Drago mi je što sam donIo pobjedu ekipi. Uvijek želim da postignem gol, ali sam pred današnju utakmicu imao baš dobar osjećaj", rekao je on.

Miura je, takođe, oborio sopstveni rekord kao najstariji strijelac japanske lige.

Prethodni rekord kao najstariji strijelac držao je nekadašnji reprezentativac Engleske Stenli Metjuz. On je 1965. godine kao igrač Stouka postigao gol kada je imao 50 godina i pet dana.

Miura je u karijeri, između ostalih, igrao za za brazilski Santos i italijansku Đenovu. Za reprezentaciju Japana je odigrao 89 utakmica i postigao 55 golova, a ostaće upamćen i kao jedan od najboljih japanskih fudbalera koji nikada nije igrao na Svjetskom prvenstvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније