Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Arena ]

10. 05. 2017. 11:31 >> 11:04
7

1. CFL

Lovćen za opstanak, Sutjeska za Evropu

Na Obilića poljani igra se meč od gotovo krucijalne važnosti.

Za Lovćen je, u stvari, u misiji "opstanak" svaki ovog proljeća takav, s tim što bi euforija mogla malo da splasne u slučaju nepovoljnog ishoda današnjeg okršaja sa Sutjeskom. Pod Orlovim kršem, međutim, stanuje optimizam, bez straha od bilo kog rivala, pa tako i današnjeg, iako su Nikšićani u subotu savladali Budućnost i istakli kandidaturu za titulu.

"Nema kalkulacija, želimo tri boda", poručio je Ilija Martinović. "Ne fali nam samopouzdanja, ne vidim razlog zašto ne bismo pobijedili i Sutjesku".

Lovćen je vezao dvije pobjede, i to ubjedljive bez primljenog gola. Petrovac je ponižen u prijestonici (6:0), a snagu ekipe Dragana Kanatlarovskog potom je osjetio Grbalj u Radanovićima (3:0). Ima, međutim, i rival čime da se pohvali Sutjeska je vezala trijumfe protiv Mladosti (3:1) i Budućnosti (1:0).

"Gledajući formu, može se reći da igramo derbi. Veliki je ulog, pobjedom bismo došli u situaciju da u finiš prvenstva uđemo sa podjednakim šansama za opstanak kao konkurenti. I Sutjeska svakako ima svoju računicu, ali trudićemo se daje pokvarimo. Obje ekipe imaju kvalitet, a uzdamo se i u podršku navijača jer igramo na našem terenu", dodao je Martinović. Problem za Lovćen je odsustvo napadača Marka Đurovića zbog kartona.

Za evropsku vizu

Kad već lider u toku šampionata nije iskoristio zavidnu prednost, a imajući u vidu daje ove sezone proširena i lista konkurenata za selidbu u niži rang takmičenja, jasno je bilo da će, kako maj odmiče, svako kolo biti sve važnije i sudbonosnije.

Pa ipak, današnji dan ima posebnu važnost, jer se sastaju Budućnost i Dečić, a Mladost i Zeta, dok ništa manji značaj, i to za oba tima, nema ni meč naCetinju. Nikšićanima trebaju sva tri boda za sigurnu "evropsku" luku, a domaćinu taman toliko u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. No, kraj Bistrice niko ne razmišlja o mukma Cetinjana, već su opsjednuti pobjedom, ali koju treba ostvariti.

Tako misli i defanzivac Miloš Vučić.

"Namjestilo se tako da nam cjelosezonska borba za bodove staje u jednu utakmicu. Danas u prijestonici igramo prelomni meč i mislim da smo toga svjesni, te da ćemo dati sve od sebe, bez obzira što igramo bez trojice standardnih prvotimaca. Ulog je veliki i ne odričemo se borbe za izlazak na međunarodnu scenu. Neće biti lako, jer Lovćen je pod imperativom, a i u dobroj j e formi, što potvrđuje rezultatima", kaže Miloš Vučić.

Povrijeđeni su kreator igre Nikšićana Stevan Kovačević i napadač Igor Ivanović, što znači da će, najvjerovatnije, šansu dobiti Vuković i Zarubica. Uz to, izostaje i Bakrač, zbog kartona, pa je za očekivati da strategu Rakojeviću od početka bude u igri i Zonjić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније