Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

16. 10. 2018. 11:14   >>  10:55

PONOSNI SAUTGEJT

"Kvalitet igre i hrabrost igrača me najviše raduju"

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da je ponosan na hrabru igru svoje ekipe u utakmici sa Španijom u Ligi nacija.

Engleska je sinoć u Sevilji pobijedila Španiju sa 3:2 i ostvarila prvu pobjedu u Ligi nacija, poslije koje ima četiri boda u Grupi G, u Ligi A. Španija je prva sa dva boda više.

"Izuzetno sam ponosan, pošto su moji fudbaleri igrali hrabro. Znali smo da nećemo ništa postići ako se budemo branili svih 90 minuta, pa smo morali da budemo hrabri sa loptom. Takođe, znamo i koliku opasnost naši napadači predstavljaju, morali su da vjeruju u sebe, ali morali smo i da im dodajemo lopte. U pojedinim trenucima smo rizikovali da izgubimo loptu pred našim golom, ali kada smo se oslobodili njihovog presinga, ozbiljno smo prijetili iz kontranapada", rekao je Sautgejt, prenijeli su britanski mediji.

"Kvalitet igre i hrabrost mojih igrača me najviše raduju", dodao je engleski selektor.

Engleska je na poluvremenu vodila sa 3:0, dvostruki strijelac bio je Rahim Sterling, koji je prekinuo niz od 1.102 dana bez gola za reprezentaciju, a pogodak je postigao i Markus Rašford.

"Ne zaslužujem ja pohvale", rekao je Sautgejt o Sterlingu.

"Jedino što smo rekli poslije prvog gola je da će vjerovatno postići još jedan i to je uspio da uradi prilično brzo. Srećan sam zbog njega, iskoristio je šanse, ali je generalno dobro odigrao cijelu utakmicu", naveo je Sautgejt.

Golove za Španiju postigli su Pako Alkaser i Serhio Ramos, koji je pogodio mrežu u sedmom minutu nadoknade vremena.

To je prvi put da je Španija primila tri gola na domaćem terenu u nekoj takmičarskoj utakmici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније