Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

02. 11. 2018. 14:10 >> 13:47
11

VUČIĆ NAJAVIO

Srbija će se kandidovati za Mundijal 2030.

Rumunija, Bugarska, Grčka i Srbija kandidovaće se za svjetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao novinarima nakon sastanka kvadrilaterale u Varni i dodao da je to ideja grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, a da je dogovoreno na sastanku sa bugarskim i rumunskim premijerima Bojkom Birosovim i Vjorikom Danćilom.

On je rekao da je plan "da se kandidujemo i za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine", prenosi Tanjug.

"Za 2030. godinu protivkandidati su Argentina, Paragvaj i Urugvaj", objasnio je Vučić i dodao da su 2026. godinu "dobile" Kanada, SAD i Meksiko.

"Nama je šansa što je Meksiko kao jedna od Latinoameričkih zemalja već dobila 2026. U svakom slučaju, gdje god da bude, na Balkanu ili u Argentini, Paragvaju, Urugvaju, to će biti dobro svjetsko prvenstvo", rekao je predsjednik Srbije.

Plan je i kandidatura za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine, što će, kaže on, biti problem i ogroman podsticaj za Srbiju.

"To će naravno biti problem, ali i ogroman podsticaj da počnemo da radimo na stadionima i da vidim kako i na koji način možemo da unaprijedimo naše stadione i sportsku infrastrukturu", zaključio je Vučić.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније