Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

25. 05. 2019. 16:28 >> 16:28

NAJBOLJI STRIJELAC EVROPE

Mesiju šesta Zlatna kopačka

Argentinski fudbaler Lionel Mesi (31) osvojio je rekordnu šestu Zlatnu kopačku, kao najbolji strijelac evropskih liga, nakon što je ove sezone u 34 meča La Lige postigao ukupno 36 pogodaka.

Mesija je do osvajanja treće uzastopne Zlatne kopačke mogao spriječiti samo Kilian Mbape, koji je sinoć morao da postigne pet pogodaka da bi prestigao Mesija.

Ipak, Mbape je postigao samo jedan pogodak u porazu svog PSG-a od Reimsa rezultatom 3:1, pa je Mesi osvojio nagradu, 12. uzastopnu za igrače koji dolaze iz La Lige.

Naime, posljednji igrač koji je osvojio ovu nagradu, a da nije dolazio iz La Lige, bio je Kristiano Ronaldo u sezoni 2007/08. kada je u dresu Mančester Junajteda postigao 31 pogodak.

Mesi je ujedno postao drugi najstariji igrač koji je osvojio nagradu, a rekord drži Hugo Sančez, koji je bio mjesec i jedan dan stariji od Argentinca davne 1990. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније