Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

21. 06. 2019. 10:54 >> 10:55

NAKON 18 GODINA

Tores: Vrijeme je da završim karijeru

Španski fudbaler Fernando Tores saopštio je danas da je završio karijeru.

Tores, koji trenutno igra za Sagan Tosu iz Japana, rekao je da će u nedjelju u Tokiju na konferenciji za novinare "objasniti sve detalje", prenijeli su britanski mediji.

"Poslije 18 uzbudljivih godina, vrijeme je da završim karijeru", objavio je 35-godišnji Tores na društvenim mrežama.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 110 utakmica i postigao 38 golova od kojih i pobjedonosni u finalu Evropskog prvenstva 2008. On je treći najbolji strijelac reprezentacije Španije.

Sa reprezentacijom je dva puta trijumfovao na Evropskom prvenstvu, a 2010. na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Karijeru je počeo u Atletiko Madridu, odakle je 2007. prešao u Liverpul, za koji je postigao 81 gol u 142 utakmice. On je 2011. prešao u Čelsi, za tadašnji rekord britanskog fudbala od 50 miliona funti.

Na Stamford Bridžu nije ponovio golgetersku formu, ali je osvojio titulu 2012. Takođe, osvojio je i FA kup i bio strijelac u pobjedi od 2:1 protiv Benfike, u finalu Lige Evropa 2013.

Poslije 172 utakmice i 45 golova za Čelsi i četvoromesečne pozajmice u Milanu, Tores se krajem 2014. vratio u Atletiko. Igrao je u finalu Lige šampiona 2016, a 2018. osvojio je Ligu Evropa.

Tores je posle toga otišao u Japan i potpisao za Sagan Tosu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније