Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

22. 04. 2022. 17:26 >> 18:29

NOVO POGLAVLJE "EL NINJA"

Tores je miks Murinja, Beniteza i Aragonjeza ali napadački orijentisan

Bivši španski reprezentativac i legenda Atletiko Madrida, Fernando Tores, odlično se snalazi u ulozi trenera nakon bogate igračke karijere.

Kao fudbaler je osvojio dva evropska i jedno svjetsko prvenstvo sa Španjiom, dok je sa ekipom Čelsija osvojio titulu Lige šampiona.

Najbolje igračke dane proveo je u Atletiko Madridu u kojem je bio i najmlađi kapiten kluba, ali i u Liverpulu dok je trajala era španskog stručnjaka Rafaela Beniteza.

Nakon fudbalske karijere, Tores se odmah prekomandovao na trenersku, u redovima mlađih kategorija Atletiko Madrida.

Ono što je sve iznenadilo je brzina kojom se slavni napadač snašao u trenerskom poslu, a njegov Atletiko Madrid U19 je apsolutni hit u Omladinskoj Ligi šampiona.

Njegov trenerski pristup se opisuje kao miks Žozea Murinja, Rafe Beniteza i Diega Simeonea ali za razliku od sve trojice trenera on voli da njegove ekipe igraju napadački fudbal, koji se oslanja na tehniku fudbalera.

Njegova ekipa ušla je u polufinale Omladinske Lige šampiona u kojoj je očekuje duel sa Red Bul Salcburgom.

 

Na putu do polufinala dobili su gradske rivale Real Madrid, kao i Borusiju Dortmun čiji je roster krcat talentovanim fudbalerima.

I u špnaksom prvestvu se nalaze na prvom mjestu, pa je pitanje dana kada će Tores da dobije priliku da povede i prvi tim Atletika.

Sa primjerima Zinedina Zidana i Ćavija koji su se odlično pokazali i kao treneri, španska javnost očekuje sličnu budućnost i za popularnog "El Ninja".

"To je ipak neka dalja budućnost. Mi imamo trenera prvog tima, čiji je posao cementiran, i nadam se da će još dugo godina da vodi klub", skroman je bio Tores.

On je tokom karijere radio sa nekim trenerima koji su obilježili fudbalsku epohu u 21. vijeku.

Tako je imao prilike da ga treniraju Luis Aragonjes, Vinsente Del Boske, Rafa Benitez, Žoze Murinjo i na kraju Dijego Simeone.

 

Njegov fudbalski pristup proizilazi upravo iz svih ovih trenera.

"Ima motivaciju Ćolovu, Aragonjesov odnos sa igračima, Benitezove taktičke manerve, i Murinjovu mogućnost da izvuče maksimum iz igrača", opisuje španska "Marka" 38-godišnjeg trenera.

U ranoj fazi trenerske karijere pokazao je mogućnost da mijenja taktike i koncept tokom samih utakmica, da mijenja formacija sa pet na tri defanzivca, da igra dijamant formaciju koja tokom utakmice pređe na krilne igrače.

Jedan je od trenera koji nikad ne sjedi na stolici, već je stalno kraj aut linije gdje bodri svoje igrače, koji su odrastali gledajući upravo njega kako igra za isti taj klub.

 

Pablo Barios, jedan od najvećih talenata te generacije Atletiko Madrida, kazao je šta za mlade igrače znači kad vide Toresa kraj aut linije.

"Svi znamo kakav je on fudbaler bio. Kad on nešto kaže to nema istu vrijednost kao kad neko drugi kaže. On je Fernando Tores i za sve nas je najveća čast da nas takva legenda trenira", kazao je Barios.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније