Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 09. 2013. 15:19 >> 15:19

POHVALE ZA FRANCUZA

Mesi: Riberi je zasluženo najbolji u Evropi

Frank Riberi zasluženo je izabran za najboljeg fudbalera u Evropi u sezoni 2012/13, rekao je Lionel Mesi, fudbaler Barselone u intervjuu za oficijalni internet sajt Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

Na pitanje da li je razočaran što 29. avgusta u Monaku on nije podigao trofej UEFA-e, odnosno da li je nezadovoljan što je žiri u kojem se nalaze 53 urednika i novinara (po jedan iz medija država članica UEFA) izabrao Riberija, Mesi je odgovorio:  

„Ne, nikako. Bila mi je čast biti opet u trci, među tri najbolja igrača u Evropi. Postoji veliki broj vrhunskih fudbalera u svijetu i pravo je zadovoljstvo biti u konkurenciji za najboljeg. Riberi je zaslužio da osvoji trofej“.

Mesi, koji je u dosadašnjoj karijeri sa Barselonom osvojio sve što se osvojiti može, istakao je da u katalonskom klubu „uvijek žele da postignu više“.

„U prošloj sezoni pobijedili smo u Primera ligi, što je veoma važno, jer smo vratili trofej koji je sezonu ranije osvojio Real Madrid. Ostao nam je gorak ukus zbog eliminacije u polufinalu Lige šampiona od Bajerna. Nijesmo tada bili u najboljoj formi. Bili su bolji od nas u svakom pogledu. Međutim, to je prošlost i moramo gledati naprijed“, kazao je Mesi.

Barselona će u tekućoj sezonu Lige šampiona igrati u grupi „H“, gdje će joj protivnici biti Ajaks, Seltik i Milan.

„Biće nam vrlo teško da osvojimo Ligu šampiona. Teška grupa u kojoj će igrati ravnopravni timovi. U grupi 'H' su top klase, istorijske ekipe. Biće sjajnih utakmica. Nadamo se da ćemo igrati na najboljem nivou i kvalifikovati se u narednu fazu takmičenja“, smatra Mesi.

Argentinac je u ovoj sedmici sa reprezentacijom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. O svom sunarodniku, treneru Gerardu Martinu, odnedavno šefu stručnog štaba Barselone, Mesi je naglasio:

„Adaptirali smo se na novog trenera. Pokušaćemo da ispunimo sve što traži od nas. On je novi trener s novim idejama, ali naš mentalitet je isti kao i uvijek, tj. moramo početi sezonu na najbolji mogući način da bi mogli osvojiti sve trofeje. Uvijek se trudimo da našim navijačima priuštimo sve najbolje. Trebamo jedni drugima i nadam se da će ovo biti godina u kojoj možemo slaviti zajedno“.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније