Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

03. 04. 2020. 22:33 >> 22:35

ZBOG PRETRPANOSTI ZDRAVSTVENIH USTANOVA

Stadion u Dortmundu postaje centar za ljude oboljele od virusa

Njemački fudbalski klub Borusija Dortmund pretvorio je dio svog ultramodernog stadiona u centar za preglede tokom pandemije korona virusa.

Sjeverna tribina najvećeg njemačkog stadiona koji ukupno ima 82.000 mjesta, biće korišćena za preglede ljudi za koje se sumnja da su oboljeli od virusa ili koji već imaju simptome.

Centar će biti otvoren sjutra, u subotu, i tu će se utvrđivati ko će u kućnu izolaciju, a ko u bolnicu.

Zbog pretrpanosti zdravstvenih ustanova u Dortmundu prilivom sumnjivih slučajeva zaraze, odlučeno je da se pregledi obavljaju napolju, na stadionu gdje ima više mjesta, te i manje mogućnosti za prenošenje zaraze s jednih na druge kada pregled čekaju u zatvorenom prostoru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније