Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

09. 07. 2020. 17:16 >> 17:12

VRATIO SE U ŠPANIJU

Manuel Pelegrini novi trener Betisa

Čileanski trener Manuel Pelegrini potpisao je ugovor sa Betisom do juna 2023. godine, saopštio je danas taj španski fudbalski klub.

Betis je prošlog mjeseca otpustio trenera Rubija, a poslije nepotpunog 35. kola ekipa je 13. na tabeli sa 12 bodova od zone ispadanja.

Pelegrini je tokom karijere trenirao brojne čileanske i argentinske klubve, a u Evropu je došao 2004. godine kada je preuzeo Viljareal i predvodio ga do polufinala Lige šampiona 2006. godine.

U sezoni 2009/2010 radio je u Real Madridu i osvojio do tada rekordnih 96 bodova u sezoni u klupskoj istoriji u Primeri, ali nije uspio da osvoji titulu, pa je dobio otkaz. Barselona je osvojila titulu sa 99 bodova.

Poslije toga je tri godine proveo u Malagi, sa kojom je stigao i do četvrtfinala Lige šampiona, a 2013. godine preuzeo je Mančester siti sa kojim je osvojio Premijer ligu 2014. godine i dva Liga kupa.

On je 2016. godine preuzeo kineski Hebej, a posljednji posao imao je u Vest Hemu, gdje je dobio otkaz prošlog decembra zbog loših rezultata.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније