Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

14. 09. 2023. 13:32 >> 14:13

ISPRED MURINjA I ANĆELOTIJA

Najveći potrošači među trenerima: Gvardiola prebacio dvije milijarde

Menadžer Mančester Sitija, Pep Gvardiola, jedan je od najuspešnijih trenera u istoriji fudbala. Budući da u modernom fudbalu bez novca nema ni uspjeha, jasno je zašto je Pep u vrhu liste (pored toga što je kvalitetan trener), pošto nijedan drugi menadžer u istoriji nije potrošio više od njega na dovođenje igrača.

Prema podacima specijalizovanog sajta za transfere igrača "Transfermarkta", Gvardiola je jedini trener koji je prešao granicu od 2 milijarde evra. Tačnije 2.04 milijarde evra je potrošio na dovođenje 78 igrača pod njegovom trenerskom palicom. Od toga, 342 miliona evra se odnosi na vrijeme koje je proveo u Barseloni, dok je 205 miliona evra potrošio u minhenskom Bajernu. Ukupna potrošnja u Sitiju je 1.49 milijardi evra.

Na drugom mjestu je trener Rome, Žoze Murinjo, sa 1.86 milijardi evra (187 igrača), dok je trener Real Madrida, Karlo Anćeloti, treći sa 1.69 milijardi evra (108 igrača).

Masimilijano Alegri iz Juventusa potrošio je 1,4 milijarde evra (113 igrača), dok je Dijego Simeone za 82 igrača izdvojio 1.21 milijarde evra, uglavnom tokom 12 godina u Atletiko Madridu.

Na šestom mjestu je trener Betisa, Manuel Pelegrini, sa 1.2 milijarde evra (96 igrača), a do ove pozicije došao je najviše zahvaljujući periodu provedenom na klupi Mančester Sitija.

Listu od 10 trenera zatvaraju Bajernov Tomas Tuhel sa 1.19 milijardi (71 igrač), Antonio Konte sa 1.17 milijardi (93 igrača), Maurisio Poketino 1.15 milijardi (57 igrača) i Jirgen Klop koji je potrošio 1.13 milijardi za dovođenje 85 fudbalera.

Kada se gleda lista trenera koji su najviše zaradili od prodaje tu je na prvom mjestu Čolo Simeone sa ukupnom prodajom od 1,075 milijardi evra. Na drugom mjestu je bivši trener Monaka, Leonardo Žardim, sa ukupnom prodajom od 999 miliona evra, a trećem je Gvardiola sa 978 miliona evra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније