Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

10. 11. 2020. 21:20 >> 21:19

PREDSJEDNIK FA ENGLESKE

Podnio ostavku zbog izraza "obojeni fudbaleri"

Predsjednik Fudbalskog saveza Engleske (FA) Greg Klark podnio je danas ostavku nakon što je tokom odgovaranja na pitanja britanskih parlamentaraca upotrijebio izraz "obojeni fudbaleri".

Klark je podnio ostavku samo nekoliko sati pošto je prvo uputio izvinjenje zbog svoje izjave o "obojenim fudbalerima" koje je pomenuo dok je pred odborom za kulturu, medije i sport odgovarao na pitanje o rasističkim napadima na igrače na društvenim mrežama.

"Moje neprihvatljive riječi pred Parlamentom bile su loša usluga za našu igru i one koji je gledaju, igraju, sude... Duboko sam tužan zbog toga što sam uvrijedio te zajednice, za koje smo moji saradnici i ja naporno radili", rekao je Klark.

Klark se, međutim, nije izvinio zbog izjava da Azijati imaju "drugačije interese u karijeri", kao ni zbog komentara da je seksualnost "životni izbor".

Fudbalski savez Engleske je saopštio da će privremeni predsjednik FA biti Piter Mekormik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније