Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me, beta ]

06. 04. 2021. 22:53 >> 23:26

ČETVRTFINALE LŠ

Real nadigrao Liverpul, Siti u finišu do pobjede

Fudbaleri Real Madrida nadigrali su Liverpul u Madridu 3:1, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. U drugom meču večeri, Mančester siti je pobijedio Borusiju Dortmund 2:1.

Real je dominirao u prvom poluvremenu, uputio je 13 udaraca ka golu rivala, dva puta je pogodio mrežu "redsa", dok Liverpul nijednom nije zaprijetio.

Ekipa Zinedina Zidana povela je u 27. minutu golom Vinisijusa Žuniora, poslije sjajnog pasa Tonija Krosa, da bi devet minuta kasnije Asensio duplirao prednost Reala.

Kros je ponovo poslao dugačak pas, loptu je glavom zakačio Trent Aleksander-Arnold i poslao je pravo na nogu Asensija koji je lako prebacio preko Alisona.

Liverpul je mnogo konkretnije počeo drugo poluvrijeme i poslije samo šest minuta smanjio je rezultat na 2:1, a strijelac je bio Salah koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru poslije šuta Dijoga Žote.

Konačan rezultat postavio je Žunior Vinisijus u 65. minutu. Karim Benzema je lijepo sačuvao loptu, poslao je do Luke Modrića, a on do Žuniora koji je po drugi put savladao Alisona.

U drugom susretu večeri, Mančester siti je poveo u 19. minutu golom Kevina De Brujnea, na asistenciju Rijada Mareza, izjednačio je Marko Rojs u 84. minutu, a pobjedu Sitiju donio je Fil Foden u 90. minutu.

Revanš mečevi se igraju 14. aprila u Liverpulu i Dortmundu.

Za sjutra predviđeni su dueli Bajerna i Pari Sen Žermena u Minhenu, odnosno Porta i Čelzija u Sevilji.

Obje utakmice počeće u 21 sat..

Tok mečeva:

Kraj.

90' Foden spasilac Sitija 2:1!

84' Na pomolu iznenađenje na "Etihadu", poravnao je Rojs nakon pasa Halanda.

76' De Brujne zamalo neprecizan sa distance...

65' Ali već u narednom napadu 3:1 za Real! Modrić je prošao po desnoj strani i uposlio Vinisijusa koji sa 10-11 metara pogađa donji lijevi ugao.

64' Sjajna kontra Reala, ali Asensio umjesto da šutira, odlučio se za asistenciju i šansa je propala...

52' Praktično iz prvog pravog napada Liverpul je pogodio. Udarac Žote je izblokiran, lopta je došla do Salaha, koji je sa peterca poslao u mrežu.

48' Prijeti Borusija, Ederson je odbranio udarac Halanda.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

36' Real na 2:0, opet sjajan pas Krosa,  Asensio je izašao sam ispred Alisona nakon greške Aleksandr-Arnolda i lako ga prebacio.

27' Vodi i Real, jedna dugačka lopta Krosa i sjajan prijem Vinisijusa , koji je potom sa desetak metara matirao Alisona.

19' Prvi pravi napad Siti je pretvorio u vođsvo. Pogodio je De Brujne nakon sjajne kontre i  asistencije Mareza.

13' Pokušaj glavom Vinisijusa sa desetak metara, lopta je otišla tik pored stative.

2' Real prvi prijeti, Benzema je šutirao sa 20 metara, Alison siguran.

Mečevi su počeli.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније