Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

18. 04. 2024. 00:11 >> 00:11
Čitaj mi:

Liga Šampiona

Siti izgubio krunu od Reala, Bajern peti put izbacio Arsenal iz nokaut faze

Bajern Minhen i Real Madrid plasirali su se u polufinale Lige šampiona. Bajern Minhen i Real Madrid plasirali su se u polufinale Lige šampiona. 

Rekoder po broju titula eliminisao je nakon penala branioca pehara, Mančester siti, čiji je konkurent za šampionsku krunu u Premijer ligi, Arsenal, poražen u Minhenu.

Real je na Etihadu poveo preko Rodriga u 12. minutu, a onda je preživio fudbalsku oluju Sitija u Mančesteru, i sa samo jednim primljenim golom do kraja produžetaka, koji je postigao De Brujne u 76. minutu došao do penala.

U ludoj seriji jedanaesteraca, koju su otvorili gol Alvareza i promašaj Modrića, odbrane ukrajinca Lunjina, treće opcije Anćelotija na golu, donijele su 14-ostrukom šampionu prolaz dalje. 

Lunjin je zaustavio loše šuteve Bernarda i Kovačića, a igrači Reala bili su sigurni do kraja, uključujući i štopere Naća i Rudigera, za poraz Sitija u prvoj penal seriji u Ligi šampiona ikada.

Bajern je kod kuće pobijedio Arsenal golom Jozue Kimiha u 63. minutu i sa ukupnih 3:2 obezbijedio mjesto među top četiri. 

Takođe, bivši prvak Njemačke izbacio je Arsenal iz konkurencije za novoformirano Fifa Svjetsko klupsko prvenstvo naredne godine.

Arsenal je peti put izbačen iz nokaut faze od Bajern Minhena. Samo jedna ekipa je više puta elinisana od istog protivnika u nokaut fazama i to upravo Bajern Minhen kojeg je Real Madrid izbacio šest puta do sada.

Ta dva tima igraće sada u polufinalu. 

Na drugoj strani kostura za finale u mečevima 30. aprila ili prvog maja, odnosno sedmog ili osmog maja, kada su revanši, boriće se Dortmund i Pari Sen Žermen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније