Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

22. 04. 2021. 12:02   >>  12:04

ČEFERIN

"Klubovi da shvate grešku i snose posljedice"

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin rekao je da očekuje da će osnivači Superlige shvatiti grešku i da će snositi posljedice.

"Ako ovi klubovi žele da ponovo igraju naša takmičenja, moraće da nam se približe i moraćemo da procijenimo šta se dogodilo. Ali, ne želim da ulazim u detalje jer još razgovaramo sa našim pravnim timom. Priznali su i shvatili da su pogriješili. Svi pravimo greške", rekao je između ostalog Čeferin za slovenački 24ur.

Projekat Superlige pokrenut je u nedjelju kasno uveče, sa 12 klubova osnivača, ali su se u naredna dva dana oni postepeno povlačili, prvo šest engleskih.

Čeferin je naveo da će razgovarati sa svim tim klubovima.

"Razgovaraćemo o fudbalu, ali na sastancima ću ja odlučivati ko će sjedjeti do mene. Dakle, mogu nekoga da odmaknem malo dalje", kazao je Čeferin.

On je naveo da su engleski klubovi donijeli "vrlo dobru odluku" i da će UEFA to uzeti u obzir.

Prvi čovjek UEFA je stao u zaštitu američkih vlasnika klubova koji nijesu ušli u projekat Superlige.

"Razgovarao sam sa vlasnicima Rome i Marseja, koji su američki milijarderi i jasno su stavili do znanja da nikada ne bi ušli u takvu ligu jer poštuju navijače i tradiciju svojih klubova. Nepravedno je reći da su američki vlasnici drugačiji, iako je istina da je njihov sportski sistem drugačiji", kazao je Čeferin.

On je dodao da ga je od 12 klubova najmanje razočarala Barselona.

"Na neki način sam bio razočaran svima, ali moram da kažem da je možda Barselona ta koja me je najmanje razočarala. (Predsjednik Đoan) Laporta je nedavno izabran i razgovarao sam sa njim dva ili tri puta. Bio je pod velikim pritiskom zbog finansijske situacije koju je naslijedio. To se dešava kada preplatite neke igrače i ne dobijete rezultat", rekao je prvi čovjek UEFA.

Kao pravi primjer poslovanja kluba naveo je Bajern Minhen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније