Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 04. 2024. 14:25 >> 14:27
1
Čitaj mi:

ČEFERIN PORUČIO

"Evroliga je uništila košarku, borim se da Superliga to ne uradi fudbalu"

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin kazao je da je košarka uništena onog trenutka kada je FIBA prepustila Evroligi rukovođenje najjačim evropskim klupskim takmičenjem. On je poručio da sigurno neće dozvoliti da se nešto slično dogodi u fudbalu.

On se još jednom osvrnuo na projekat Superlige, kazavši da on sigurno neće zaživjeti.

"Superliga kao takmičenje nikoga ne zanima. To je potpuni promašaj. Ljudi vole fudbal jer je to sport u kojem svi imaju istu šansu i nema povlašćenih klubova. Pogledajte samo šta se dogodilo košarci sa Evroligom. To je nedopustivo. Superliga vam je fudbalska Evroliga", rekao je Čeferin.

On je istakao da ga nikakve prijetenje velikih klubova neće pokolebati.

"Bilo je tokom ovim nekoliko godina raznih vrsta pritisaka i prijetnji. Onih direktnih i indirektnih. Poručuju nam da su jači od nas, kako ih ne možemo zaustaviti i kako će nas tužiti. Čak je i moja surpuga jedndom prilikom čula te prijetnje dok je bila sa mnom u kolima. Ali ja se ne plašim. Apsolutno sam siguran da UEFA ne radi ništa loše, da je sve po propisima i nemojte nas miješati sa FIFA.", kazao je Čeferin i dodao:

"Klubovi koji žele da budu u Superligi uopšte nemaju igrače iz svojih škola. Oni ne stvaraju gotove fudbalere nego ih kupuju iz zemalja čiji klubovi ne mogu da igraju njihovo takmičenje. To nije normalno". rekao je Čeferin.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније