Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 08. 2021. 19:49 >> 20:01

UEFA BEST PLAYER AWARD

Žoržinjo: Da ponovim trofejnu godinu

Tomas Tuhel mu je dao ključeve igre Čelsija, Roberto Manćini sve to iskopirao u selekciji Italije, pa su stigli zasluženi, najveći trofeji na klupskom (Liga šampiona) reprezentativnom (Evropsko prvenstvo), a večeras i na individualnom planu - Žorž Luiz Freljo Filjo ili mnogo jednostavnije - Žoržinjo najbolji je fudbaler Evrope za sezonu 2020/21.

U izboru renomiranih evropskih novinara (ukupno 55 predstavnika sedme sile,iz svake zemlje članice Uefa po jedan), kao i trenera koji su svoje ekipe vodili u grupnim fazama Lige šampiona i Lige Evrope (njih 80) sjajni italijanski vezista, rođen u Brazilu, pokupio je najviše glasova i tako iza sebe ostavio klupskog kolegu N'Gola Kantea i majstora iz Mančester Sitija Kevina De Brujnea.

U kratkom obraćanju medijima putem video linka istakao je žal sto zbog strogih Kovid restrikcija u Velikoj Britaniji nije mogao da doputuje u Istanbul kako bi prisustvovao spektakularnoj svečanosti u Halič kongresnom centru, ali i zahvalio svima sto su baš njega odabrali za najboljeg.

"Velika zahvalnost svima koji su glasali za mene. Ovo je nagrada za moju porodicu,trenere, saigrače,za one koji su od starta karijere vjerovali u mene,ali i one koji nisu. Ova sezona je bila fantastična, krenula je nova i vjerujem da možemo da ponovimo slične stvari", poručio je emotivno popularni Profesor.

Ovacije za danski tim doktora

Veliki broj zvijezda i na glamuroznoj sceni i među publikom u Halič kongresnom centru, žrijeb, izbor za najboljeg igrača, igračicu, trenera, nagrade za najbolje po pozicijama.... Sve to čini zvanično UEFA otvaranje sezone spektakularnim događajem, tako je uostalom svake sezone, ali današnji "event" bio je poseban. Iz prostog razloga što su najveće ovacije doživjeli - doktori.

Ekipa danskih medicinskih stručnjaka, heroja koji su spasili život Kristijanu Eriksenu na terenu nakon dramatičnih trenutaka na Evropskom šampionatu osvojila je "Predsjednikovu nagradu" i zaslužila dugotrajan aplauz. Figo, Boban, Srna Van Der Sar, Barezi, Masaro, Nedved, Ivanović, Esijen... svi oni uz punu halu zvanica, poklonili su se sjajnim Dancima. Za pobjedu života i najljepšu priču godine.


Specijalno za Portal RTCG, iz Istanbula
Miloš Antić

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније