Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 10. 2022. 16:53 >> 16:53

MATEUS GA POKLONIO

Maradonin dres iz finala 1986. vraćen u Argentinu

Dres koji je Dijego Armando Mardona nosio prije 36 godina u finalu Svjetskog prvenstva u fudbalu u Meksiku u kom je Argentina pobijedila Nemačku, vraćen je Argentinskom fudbalskom savezu (AFA).

Bivši njemački reprezentativac Lotar Mateus, koji je na poluvremenu tog finala zamijenio dresove sa Maradonom, poklonio ga je argentinskom narodu, prenio je danas BBC.

Maradonin dres koji je nosio tokom četvrtfinalnog duela na tom turniru protiv Engleske, kada je postigao čuveni gol "Božja ruka", prodat je ranije ove godine za rekordnih 7,1 milion dolara. Taj dres je na aukciju stavio bivši engleski reprezentativac Stiv Hodž.

Uprkos astronomskoj cijeni koju je dostigao dres "Božja ruka", Lotar Mateus je za Dejli mejl izjavio da nikada nije razmišljao da unovči Maradonin dres iz finala.

"Dijego je bog u Argentini, zato je poseban osjećaj pokloniti dres narodu", izjavio je Mateus u avgustu na ceremoniji u argentinskoj ambasadi u Madridu.

Dres je bio izložen u muzeju istorije fudbala u Madridu, prije nego što ga je kolekcionar Marselo Odas vratio u Argentinu.

AFA je ovaj događaj obilježila emotivnim video snimkom u kom se u ime Argentinaca zahvaljuje Mateusu.

"Ovo je priča o njemačkom kapitenu koji je imao argentinskog kapitena za prijatelja. I kao svi prijatelji razmijenili su najbolje stveri koje su imali, zagrljaj, savjet i dres", navodi se u snimku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније