Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

18. 09. 2023. 22:17 >> 22:17

U IGRI I JOAKIM LEV

Montela jedan od kandidata za novog selektora Turske

Vinćenco Montela jedan je od najozbiljnijih kandidata za novog selektora turske reprezentacije, prenose tamošnji mediji.

Doskorašnji selektro Turske, Štefan Kunc, dobio je otkaz nakon što je kritikovao igrače poslije poraza od Japana (4:2) u prijateljskoj utakmici, a navodno se sukobio sa čelnicima Saveza, koji su ponoštili ugovor sa Njemcem.

Sa druge strane, Montela ima trenerkog iskustva u Turskoj, budući da je prethodne dvije godine proveo na klupi Adane Demirspor sa kojom je u drugoj sezoni stigao do četvrtog mjesta na tabeli.

Kako prenosi TMV, čelnici FS Turske vide Montelu kao ozbiljnog kandidata i navodno su u pregovorima sa italijanskim trenerom, koji je bez posla nakon što je napustio Adanu Demirspor u junu. Na njegovo mjesto došao je Patrik Klajvert.

Ukoliko dođe do dogovora između dvije strane, to bi bio prvi selektrorski posao za 49-godišnjeg Italijana, koji je u dosadašnjoj karijeri vodio Romu (privremeno), zatim Kataniju, u dva navrata Fiorentinu, Sampdoriju, Milan i Sevilju.

Kao jedan od mogućih kandidata, pominje se i bivši dugogodišnji selektor Njemačke, Joakim Lev.

Turska je u dobroj poziciji da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo 2024, pošto dijeli prvo mjesto grupe D sa Hrvatskom, tri ispred izjednačenih Jermenije i Velsa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније