Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

19. 09. 2023. 23:09 >> 23:28

LIGA ŠAMPIONA

Barselona silovita, PSŽ slavio u derbiju, golman donio bod Laciju

Kompletirano je prvo kolo Lige šampiona u grupama E, F, G i H, a pobjede su upisali Barselona, Porto, Pari Sen Žermen i Fejnord, dok su Lacio i Ateletiko Madrid remizirali 1:1.

Barselona je slavila na svom terenu protiv Antverpena 5:0, a pitanje pobjednika bilo je riješeno u prvom poluvremenu. Prvi gol postigao je Žoao Feliks u 11. minutu.

Potom je pogodio Levandovski u 19. minutu, a u 22. je bilo 3:0 poslije autogola Bataija. U nastavku na 4:0 povisio je Gavi u 54. minutu. Dok je Feliks sjajnu partiju krunisao u 68. minutu drugim golom za 5:0.

U drugom susretu ove grupe Porto je savladao Šahtjor u Hamburgu sa 3:1

Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Galeno je doveo u vođstvo goste u osmom minutu, ali samo pet minuta izjednačio je Kelsi. Porto je u 15. minutu stigao do novog vođstva drugim golom Galena.Taremi je postavio konačan rezultat u 29. minutu.

U drugom susretu Grupe F, Pari Sen Žermen je savladao Borusiju Dortmund u derbiju kola sa 2:0.  Šampion Francuske je do pobjede doša golovima Kilijana Embapea sa penala u 49. i Hakimija u 58. minutu.

Prvi meč ove grupe između Milana i Njukasla završen je neriješeno 1:1.

U grupi E u Rimu bodove su podijelili Lacio i Atletiko Madrid 1:1. Gosti su vodili od 29. minuta golom Bariosa sve do samog finiša utakmice kada je golman Ivan Provedel donio bod "lacijalima".

Drugi meč ove grupe između Fejnorda i Seltika završen je pobjedom holnadskog tima 2:0.

Vodeći gol za domaćina u Roterdamu postigao je Strengs u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Seltik je od 64. minuta igrao sa igračem manje, pošto je isključen Lagerbilke. To je ujedno bio faul za penal, ali nije ga iskoristio Igor Paićao, pošto mu je šut odbranio Hart.

Gosti su u 68. minutu ostali bez još jednog igrača zbog direktnog crvenog kartona Holma. Fejenord je postigao gol u 71. minutu, ali na intervenciju VAR nije priznat zbog ofsajda Gertude. Ipak, pet minuta kasnije bilo je 2:0, golom Jakanbaša.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније