Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

18. 04. 2014. 13:49 >> 13:53

I PORED 'SUŠNE' SEZONE

Uprava vjeruje Pelegriniju

Kako sada stvari stoje, Mančester Siti će sezonu završiti bez trofeja, ali će, uprkos poprilično razočaravajućih rezultata u posljednje vrijeme, Manuel Pelegrini predvoditi "građane" s klupe i naredne sezone.

Siti je u prethodna dva kola Premijer lige izgubio korak u trci za titulu. Prvo je poražen od direktnog konkurenta za titulu Liverpula (3:2), a u utorak je na svom "Etihadu" osvojio samo bod protiv posljednjeplasiranog Sanderlenda (2:2), pa su im šanse za osvajanje druge titule u tri sezone svedene na minimum.

Klub iz plavog dijela Mančestera ove godine se prvi put u istoriji plasirao u nokaut fazu Lige šampiona, ali su ispali već od prve prepreke Barselone. Što se tiče FA Kupa, na Sitijemom putu ka trofeju kao i prošle godine ispriječio se Vigan.

Međutim, uprava kluba i dalje vjeruje čileanskom treneru, neće ga otpustiti čak i ako izgubi preostalih pet utakmica. U njihovim očima, Pelegrini je čovjek sa kojim će napredovati.

Ipak, kada se uporedi Pelegrinijeva debitantska sezona sa posljednjom njegovog prethodnika Roberta Manćinija, očigledno je da je Siti napredovao u mnogim segmentima. Prije svega, "građani" igraju mnogo ofanzivnije, što se vidi po broju golova (postigli 29 više), imaju dvije pobjede više, a za 1. mjestom zaostaju šest bodova, za razliku od prethodne sezone kada su bili u minusu od 16 bodova za prvim Junajtedom. Takođe, ove sezone Siti je primio tek četiri gola više.

Na ljeto će bogati vlasnici sigurno ponovo odriješiti kesu i potrošiti milione na nova pojačanja. Klub je već u pregovorima sa Portom oko dovođenja defanzivca mangale, a mediji u Engleskoj prenose da je u togu potraga i za jednim defanzivnimvezistom, kako bi Jaja Ture mogao da igra bliže napadu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније